Víkend tradičních omáček: Kulinářský zážitek na Bukovanském mlýně

Víkend tradičních omáček
Víkend tradičních omáček. Zdroj: Hotel Bukovanský mlýn

Tradiční česká a moravská kuchyně je jako stará pohádka, která se nikdy neomrzí. Bohužel v dnešní době řada českých hospodyněk některé receptury nezná nebo se jim vyhýbá. Ale co když vám povíme o události, která vám umožní opět si tuhle pohádku plně vychutnat? Ano, máme na mysli Víkend tradičních omáček a slováckých sladkých jídel na Bukovanském mlýně u Kyjova!

Ve stylové Mlynářské restauraci budete mít možnost se pohroužit do světa chuťových zážitků, které zahrnují hutné omáčky, jež jsou zcela neodmyslitelnou součástí naší klasické kuchyně. Ať už jste fanoušky koprové, křenové či rajské omáčky, či spíše toužíte po něčem tradičně slováckém, jako je trnková či česneková omáčka, na Bukovanském mlýně si přijdete na své.

Ale to není vše! Kromě omáček se můžete těšit i na sladké lahůdky, které nám naše babičky vždycky připravovaly s láskou. Císařský trhanec nebo jahodové kynuté knedlíky s tvarohem jsou jen malou ukázkou toho, co tu můžete ochutnat.

Bukovanský mlýn
Stavba větrného mlýna z roku 2004, kterou realizoval místní rodák Josef Kouřil, slouží současně jako rozhledna, galerie a muzeum. Zdroj: Hotel Bukovanský mlýn

A co samotný Bukovanský mlýn? Jedná se o jedinečnou stavbu, která se tyčí nad obcí Bukovany u Kyjova jako její nepřehlédnutelná dominanta. Třípatrová budova ve stylu větrného mlýna holandského typu nabízí úchvatné výhledy na okolní krajinu včetně Kyjovska a Bílých Karpat. Pro milovníky aktivního odpočinku se tu naskýtá široký výběr možností, jako je jízda na koni, minigolf nebo procházky po okolní přírodě.

Kde se Víkend tradičních omáček koná

Hotel Bukovanský mlýn
Bukovany 70
696 31 Bukovany

Jihomoravský kraj

Víkend tradičních omáček
Víkend tradičních omáček. Zdroj: Hotel Bukovanský mlýn

Datum a vstupné

16. březen 2024 – 17. březen 2024

Vstup je volný, ale místo u stolu je nutno si předem rezervovat.

Kontakty na pořadatele

Hotel Bukovanský mlýn
Tel.:+420 775 700 114, +420 518 618 011
E-mail: info@bukovansky-mlyn.cz
Web: www.bukovansky-mlyn.cz