Tulipománie na zámku Buchlovice: Prožijte barevné kouzlo jara v zámeckém prostředí

Tulipománie na zámku Buchlovice
Tulipománie na zámku Buchlovice . Zdroj: Národní památkový ústav

Jaro je v plném proudu a s ním přichází i jedna z nejoblíbenějších událostí na Slovácku – Tulipománie. Od 28. března do 1. dubna 2024 se zámek Buchlovice promění v barevnou oázu květin, která každoročně láká návštěvníky z celého regionu. Stovky jarních květů, především oblíbených tulipánů, provoní a nazdobí interiéry tohoto nádherného barokního sídla. Připravte se na nezapomenutelný zážitek, který spojuje kouzlo minulosti s krásou kvetoucí přítomnosti.

Tato akce je nejen skvělou příležitostí k prozkoumání historických interiérů buchlovského zámku, ale také k obdivování úžasných květinových aranžmá. Procházka zámeckými prostory vám nabídne jedinečný pohled na květinovou výzdobu, která prozáří místnosti různorodou paletou barev a vnese do chladných pokojů kousek jara. Takovýto zážitek je ovšem možný pouze při prohlídce s průvodcem, který vám poskytne další informace spojené s historií zámku i vystavenými květinami.

Tulipománie na zámku Buchlovice
Tulipománie na zámku Buchlovice . Zdroj: Národní památkový ústav

V přízemí zámku, ve vyhlášené sala terreně, zdobené nádhernou štukovou výzdobou a mozaikovými ornamenty na stěnách, bude k vidění více než 50 druhů řezaných tulipánů. A co je nejlepší? Vstup na výstavu řezaných tulipánů je zahrnut v ceně vstupenky do areálu zámku, takže si tuto podívanou můžete dopřát bez dalších nákladů. Navíc celá akce je přístupná i pro osoby s tělesným postižením – zámek Buchlovice je plně bezbariérový.

Tulipománie na zámku Buchlovice
Tulipománie na zámku Buchlovice . Zdroj: Národní památkový ústav

Kde se Tulipománie koná?

Zámek Buchlovice
Náměstí Svobody 13
687 08 Buchlovice

Zlínský kraj

Datum a vstupné

28. březen 2024 9:00 – 1. duben 2024 17:00

Cena: 220 Kč
Snížená cena: 70 Kč
Poznámka: snížené (mládež, senioři, držitelé průkazů ZTP a ZTP/P) 180 Kč

Kontakty na pořadatele

Tel.: +420 572 434 240
E-mail: buchlovice@npu.cz
Web: www.zamek-buchlovice.cz