Projděte Krkonošskou pivní stezku a ochutnejte nejlepší místní piva!

Krkonošská pivní stezka
Přijďte, ochutnejte a vyhrajte – to vše na Krkonošské pivní stezce! Zdroj: Sdružení Krkonošská pivní stezka

Chcete vyzkoušet chuť krkonošských piv a zároveň objevit krásy zdejších lesů a kopců? Potom se vydejte na Krkonošskou pivní stezku, která nabízí jedinečné spojení aktivního odpočinku uprostřed vzácné krkonošské přírody a luxusního gastronomického zážitku. Každou letní sezónu, od června do září, se můžete těšit na 30 kilometrů po nejkrásnějších partiích Krkonoš s občerstvením u lokálních pivovarů. Na konci túry vás čeká malá odměna, a pokud nasbíráte razítka, budete zařazeni do slosování o hodnotné ceny!

Pivní ráj v Krkonoších

Krkonošská pivní stezka je jediná horská pivní túra v Evropě, kterou pohodlně zvládnete během jediného víkendu. Tato trasa spojuje fyzickou aktivitu s gurmánským zážitkem v prostředí, které patří k nejkrásnějším v České republice. Co vás na této trase čeká?

  • 5 lokálních pivovarů: Každý z nich vám nabídne něco jedinečného. Můžete ochutnat různé druhy piv a zároveň se seznámit s procesem jejich výroby.
  • Výklad od mistrů sládků: Každý pivovar vás přivítá svým sládkem, který vás zasvětí do tajů pivovarnictví a podělí se s vámi o zajímavé příběhy a poznatky.
  • Krásy Krkonoš: Trasa vás zavede do malebných koutů Krkonoš, kde si užijete čerstvý vzduch a úchvatné výhledy.
  • Sběr razítek: Na každém z pěti pivovarů získáte razítko do svého pivního pasu. Pokud nasbíráte všech pět razítek, v cílovém pivovaru na vás čeká malá odměna – stylový otvírák.
Krkonošská pivní stezka
Ochutnejte jedinečná krkonošská piva. Zdroj: Sdružení Krkonošská pivní stezka

Co stezka obnáší?

Krkonošská pivní stezka nabízí dvě varianty trasy, obě dlouhé něco málo přes 30 kilometrů s velkým převýšením. Zkuste ji projít za jeden den, za víkend nebo se klidně vracejte vícekrát v průběhu léta. Doporučujeme si vyhradit celý víkend, začít v pátek večer a užít si stezku naplno i s noclehy na horských boudách.

Krkonošská pivní stezka
Osvěžte se na túře chutným pivem. Zdroj: Sdružení Krkonošská pivní stezka

Soutěž o skvělé ceny

Pro ty, kteří projdou celou trasu, je připravena speciální soutěž. Stačí vyplnit leták se všemi razítky, uvést své jméno a emailovou nebo poštovní adresu a budete zařazeni do slosování o hodnotné ceny. Vyhrát můžete:

  • 4x dvoudenní pobyt na horách
  • 4x jednodenní pobyt na horách
  • Pivní dárky

Letáček je možné stáhnout on-line, získat přímo v pivovarech nebo v Regionálním turistickém informačním centru Krkonoše ve Vrchlabí. Více informací včetně vyznačených tras na mapách naleznete na webových stránkách Krkonošské pivní stezky.