Podzimní výlety na zámky: Renesance, rokoko i podzemní chodby

Zámek Vranov nad Dyjí. Foto: Antonín Skryja

Podzimní výlety na zámky lákají do renesančních i rokokových interiérů, podzemních chodeb i na procházku malebnou krajinou. 6 výletů stihnete ještě v průběhu října někde i v listopadu. 

Zámek Třeboň láká k návštěvě komnat i podzemí téměř po celý rok

Někdy poklidný, jindy životem kypící. To je zámek Třeboň, místo plné mnoha kontrastů a dominant. Přidejte se k nám a objevte na podzim krásu renesančních interiérů, tajemství hlubokých podzemních chodeb a malebnost jihočeské přírody. Výlet si naplánujte do 29.listopadu. 

Zámek Třeboň. Foto: Alice Suchá
Zámek Třeboň. Foto: Alice Suchá

Navštivte Vranov nad Dyjí, čeká vás pozoruhodné městečko s pohádkovým zámkem

Tam, kde meandruje řeka Dyje, tam, kde se nachází Národní park Podyjí vonící přírodou a sluncem, najdete půvabné městečko s nádherným zámkem. Udělejte si podzimní výlet do jihomoravského města Vranov nad Dyjí, usazeného v romantické krajině prodchnuté historií. Na výlet se vydejte do 3. listopadu. 

Zámek Vranov nad Dyjí. Foto: Antonín Skryja

Poznejte hrad Veveří, měl temný osud, teď vzkvétá

Na skalnatém ostrohu nad Brněnskou přehradou stojí jeden z nejrozsáhlejších a nejstarších hradních areálů nejen na Moravě, ale i v celé České republice. Hrad Veveří byl donedávna jednou z nejvíce poškozených a opuštěných památek, přestože byl označován za moravský Karlštejn. Hrad postupně ožívá díky opravám a zve k návštěvě. Pojďte si poslechnout známé i neznámé příběhy a osudy hradu Veveří a to do 31. října. 

Palác s břitovou věží a most na hradě Veveří. Autor: RomanM82. Zdroj: Creative Commons (CC BY-SA 4.0)
Palác s břitovou věží a most na hradě Veveří. Autor: RomanM82. Zdroj: Creative Commons (CC BY-SA 4.0)

Zámek Nelahozeves: Renesanční skvost u Vltavy a podmanivá hudba Antonína Dvořáka

Poznejte na podzim na březích Vltavy jedno z nejkrásnějších renesančních sídel u nás, zámek Nelahozeves. Nejen svou půvabností, ale i uměleckými sbírkami, jež v sobě snoubí historii a kulturní dědictví, na vás zapůsobí osobitou atmosférou a představí vám své nejcennější poklady. Neméně hodnotným pokladem je také hudba skladatele Antonína Dvořáka, kterou uslyšíte v rámci prohlídky jeho rodného domu. Zámek navštivte do 31. října.

Zámek Nelahozeves. Zdroj fotografie: House of Lobkowicz
Zámek Nelahozeves. Zdroj fotografie: House of Lobkowicz

Zahrady zámku Nové Hrady skrývají labyrint, divadlo i muzeum motokol či klobouků

Už jste byli na zámku Nové Hrady? Tento rokokový skvost východních Čech, přezdívaný „České Versailles“, rozhodně stojí za vidění! Věděli jste, že zámek obklopují rozsáhlé pozemky, a vy máte možnost vidět ne jednu, ale téměř deset zahrad? A navíc dančí oboru, přírodní labyrint jehličnanů, unikátní muzeum motokol a mnoho dalšího. Tak vzhůru na fajn výlet a to o víkendech do 31. října!

nové hrady
Muzeum historických motokol. Foto: Zámek NH

Zámek Mlázovy: Objevte barokní klenot v podhůří Šumavy

Navštivte na podzim zámek Mlázovy, který se nachází v malebné vesničce Mlázovy v podhůří Šumavy, nedaleko Klatov. Projděte se naučné stezce v zámeckém parku, načerpejte novou energii a užijte si zábavu s celou rodinou.

Zámek Mlázovy
Černá kuchyň. Zdroj: Holiday Park Mlázovy.