Lednicko-valtický areál jako ideální destinace pro wellness víkend: Co podniknout a kde se ubytovat?

wellness víkend

Podzim – období, které je téměř magické! Přináší s sebou mlhavá rána, sychravé počasí a příroda se barví do všemožných odstínů, které na vás dýchnou speciální podzimní atmosféru. Podzim je také doba, kdy se vše pomalu ukládá k odpočinku a chystá se na zimu. A vy byste měli udělat to samé!

Podzim jako ideální období pro odpočinek

Po náročném létě, které je plné aktivit přichází období, které si přímo říká o pořádný odpočinek. Vše vyvrcholí na začátku září, které pro mnoho lidí představuje nové začátky – nový školní rok, nové kroužky pro děti, nové návyky a potřeby. To člověka může skutečně vyčerpat. A tak není od věci užít si trochu klidu. Najdete ho v podzimní přírodě a wellness aktivitách! Třeba ve wellness Lednice!

Rozhodnutí, koho vezmete s sebou, necháme samozřejmě na vás! Vyrazit můžete s partnerem nebo partnerkou a užít si program vytvořený přímo na míru párům. Balíček Pohádková romantika ve dvou s polopenzí je k tomu jako stvořený. Začněte svůj víkend s lahví skvělého vína a nechte se hýčkat na procedurách pro dva. Odpočinete si, užijete si skvělé jídlo a necháte se hýčkat!

Lázně si ale nemusíte užívat jen s partnerem, ale třeba také s kamarádkami! Procedury speciálně určené pro ženy jsou velmi oblíbené na každé dámské jízdě! Doplněné o manikůru a pedikůru vám dokonale zpříjemní podzim. Balíček Po čem ženy touží je pro vás to pravé. Díky tomu, že jsou lázně Lednice na jižní Moravě si zároveň můžete vychutnávat skvělá vína, nádherné prostředí a vzájemnou společnost!

Patříte mezi sportovce a celodenní kůry a povalování není nic pro vás? Pak se podívejte na pobyty, které jsou přímo zaměřené na cyklisty. Cyklistický pobyt s regenerací vám umožní strávit den na kole, zároveň si ale budete moci každý den dokonale odpočinout v bazénu s jodovou mořskou vodou, užít si lázeňské koupele a masáže. Skvělá kombinace sportu, odpočinku, a to vše navíc v nádherném prostředí jižní Moravy! Ty nejlepší tipy na spa si rozhodně nenechte uniknout!

Co dál vidět a zažít v Lednicko-valtickém areálu?

Lázně Lednice mají dokonalou polohu. V jejich okolí je toho tolik co k vidění! V samotném Lednicko-valtickém areálu dokážete strávit spoustu dní a stále budete mít co objevovat! Ať už se rozhodnete projet ho na kole nebo ho procházet pěšky, v podzimní krajině si budete připadat doslova jako v pohádce!

Cyklistice jednoznačně nahrává skvěle vybudovaná síť cyklostezek, po které se dostanete k těm nejdůležitějším prvkům celého areálu, zámkům Lednice a Valtice. Cestou nezapomínejte navštívit malé architektonické skvosty, jako jsou například Belvedér, Janův hrad nebo třeba Obelisk. Pokud odhlédneme od architektury, rozhodně nevynechejte také přírodní památky. Národní přírodní rezervace Lednické rybníky, přírodní památka Květné jezero nebo Niva Dyje. Stejně tak je můžete projít i pěšky, jen vám to bude o něco déle trvat. Prozkoumejte strategicky navržené turistické trasy a projděte je křížem krážem!

Cestou doplňte energii v místních restauracích, dejte si jednu z typických moravských specialit a hlavně – ochutnejte skvělá moravská vína! To k Moravě prostě jednoznačně patří! V tomto období si užijete nádherné výhledy do podzimně zbarvené krajiny!