Švýcarský víkend v Poličce: Oddejte se cizokrajné gastronomii

Švýcarský víkend v Poličce
Švýcarský víkend v Poličce. Zdroj: Restaurace a penzion Otakar v Poličce. Zdroj: GASTRO OTAKAR s.r.o.

Jste milovníky dobrého jídla a rádi poznáváte kuchyně jiných národů? Pak je „Švýcarský víkend v Poličce“ akcí přímo pro vás. V historickém centru Poličky, v penzionu Otakar, si můžete v pátek a sobotu 8.–9. prosince vychutnávat tradiční pokrmy švýcarské kuchyně v podání kuchařských mistrů přímo ze Švýcarska! 

Švýcarsko si většina z nás spojuje hlavně s čokoládou, müsli, které Švýcaři vynalezli, kvalitními domácími sýry a jejich národním jídlem – fondue. Ale znáte třeba pizokel nebo v seně pečené mrkve s kozím sýrem?

Švýcarská kuchyně je rozmanitá, a to díky rozdílnému kulinářskému přístupu v jednotlivých kantonech. Švýcarský víkend v Poličce se zaměří na kuchyni největšího švýcarského kantonu Graubünden, který leží v hornaté jihovýchodní části státu. Můžete se těšit na kuchařskou dvojici, která přijede ze švýcarského městečka Lavin speciálně na tuto akci, aby potěšila vaše chuťové pohárky. A věřte, že bude z čeho vybírat!

Restaurace a penzion Otakar v Poličce
Restaurace a penzion Otakar v Poličce. Zdroj: GASTRO OTAKAR s.r.o.

Jídlo si navíc vychutnáte v příjemném a útulném prostředí historické budovy, která patří mezi nejstarší objekty v Poličce. Tento bývalý měšťanský dům dodnes nese stopy stavební minulosti, včetně zachované černé kuchyně, renesančního sálku či rozsáhlých kleneb celého přízemí.

Po vydatné krmi si můžete dopřát procházku po nedaleké naučné stezce okolo hradeb Poličky.

Akce je volně přístupná pro veřejnost. Doporučujeme provést rezervaci.

Na jaké speciality se můžete těšit?

Předkrmy

1. Carpaccio z chioggia řepy s kadeřávkem, podmáslím a vlašskými ořechy
2. V seně pečené mrkve s čerstvým kozím sýrem, špenátem a chlebovými krutony

Polévka

Kroupová polévka se špekem a zeleninou

Hlavní chody

1. Plain in Pigna
(Plain in Pigna je typická engadinská specialita z brambor a sušeného hovězí.)
2. Pizokel (těstovinová specialita, která připomíná špecle) s hruškami, sýrem a semínkovou drobenkou
3. Dušená jehněčí plec / pečený vepřový bůček / telecí líčka na červeném víně s polentou, citronovým pórkem a houbami
4. Pošírované filátko ze pstruha s krémovým kroupotem

Dezert

Kaštanové Parfé s pečenými jablky a sušenkou z křehkého těsta

Modré brambory s rybou připravené podle tradice sahající až do Saint Gallus ve Švýcarsku
Modré brambory s rybou připravené podle tradice sahající až do Saint Gallus ve Švýcarsku. Ilustrační foto: BBCCD, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons

Kde se akce koná?

Penzion a Restaurace Otakar
Šaffova 91
572 0 Polička

Pardubický kraj

Datum a vstupné

8. prosince 16.00 – 9. prosince 22.00

Cena za menu: 650 Kč

Kontakty

Tel.: +420 731 304 122, +420 724 859 646
E-mail: info@penzionotakar.cz
Web: www.penzion-otakar.cz